donderdag 26 januari 2012

DONDERDAG

Wow, wat een ongelooflijk bijzondere dag was het vandaag weer! Ditmaal moesten we vroeg op – om half acht vertrokken we al, grote coolbox met water, cola en lunchpakketjes mee, voor een bezoek aan de Mother Theresa School of Girls in Senya Breku. Op deze school zitten meisjes die slachtoffer zijn geweest van mensenhandel. We waren voorbereid op een lange reis want vanwege wegwerkzaamheden zouden er lange files staan. Eerst haalden we Festus op bij de Immigration Office, hij had het bezoek georganiseerd en was de hele dag bij ons. Daarna kwam ook … in de auto, een neef van Festus die muziek zou gaan spelen, en een keyboard had meegenomen. Intussen was het volle bak in de Toyota, maar goed uiteindelijk hadden we veel geluk met de files en waren we mooi op tijd bij de School aangekomen. We stopten eerst bij een ander gebouwtje, stapten uit de auto en meteen kwamen er meer dan tachtig kleine meisjes, allen mooi in uniform, op ons af. En binnen de kortste keren stonden we samen met hen te klappen, te zingen en te dansen als never before. Wat een plezier, wat een enthousiasme, echt ongelooflijk!

Het was lastig om afscheid van de kinderen te nemen, maar we moesten toch echt door naar het volgende gebouw, alwaar de directrice van de school en 40 leerlingen al op ons zaten te wachten. Ook hier viel het ons op hoe goed ze waren opgevoed, hoeveel respect ze toonden voor elkaar en hoe goed Engels ze spraken. We begonnen een praatje met ze te maken en alle meiden bleken engelse namen te hebben zoals Elizabeth, Gloria, Patience, Josephine, en Sarah.

Na wat algemene warming up oefeningen (niet te actief want om eerlijk te zijn was het al warm genoeg – de auto gaf 34 graden aan toen we aankwamen) splitsten we in twee groepen om een workshop te geven met ruimte voor verschillende games. Helaas voelde Frouke zich niet zo goed, dus we moesten even schakelen en met z’n drieen aan de slag. Dat ging prima, het viel vooral op hoe goed de leerlingen luisteren en volgen wat we zeiden – dit maakte de ja/nee stamp/clap dog/cat car/plane oefening wel erg krachtig!! 1.5 Uur (en een waterpauze) later waren de groepen klaar voor een klein optreden aan elkaar en een grotere groep leerlingen.

Met een diashow, ja/nee spel, een rap, afrikaanse canon, een toneelstukje, en enkele liedjes konden we de middag afsluiten. Een groepsfoto met alle kinderen, en een dankwoordje van Festus waren de laatste activiteiten voordat we weer met de terugreis begonnen. We waren ongelooflijk moe, uitgeput, maar ook heeeeel erg voldaan – wat bijzonder dat we dit hebben mogen meemaken!!

Ook de terugreis ging sneller dan verwacht en dan is het tijd voor even lekker douchen en uitrusten. Intussen heeft Manuel goed nieuws – hij heeft de doos met kinderschoenen op kunnen halen bij KLM cargo!!

Wat ontzettend leuk trouwens dat ons blog zoveel gelezen wordt!! Voel je vrij om een commentaar achter te laten, we lezen ze graag!




Hartelijke groetjes van ons vier. 

6 opmerkingen:

  1. Aahhhh ik zie de blog nu pas, en geloof dat ik maar stop met lezen, want ik word hier ZOOOO jaloers van ;-)
    Echt helemaal super en de foto's spreken meer dan boekdelen! Wat een wijze lessen leer je juist van deze speciale kinderen, over het leven, spelen en improviseren!!! Geniet ervan jullie vier!!!

    Liefs Lobke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow, gisteravond een long-distance voicemailbericht uit Accra! Die gaan we bewaren, hahaha! ;-) ja sorry, we waren nog bezig en hij stond op trillen...

    Ik geniet echt ZO van deze verhalen en wat een hartverwarmende foto's, echt ongelooflijk! Jullie zijn helden, alle vorige activiteiten van de vereniging verbleken hierbij heb ik het gevoel.

    Namens de woensdag: onze les was gezellig, maar toch ook leeg ;-) jullie aanwezigheid wordt hier erg gemist, maar wij gunnen deze voor de volle 500% aan Afrika!

    P.S. hoe voelt Frouke zich? Beter inmiddels? Dikke knuffel!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey Raymond en collega's!

    Mooi initiatief, foto's van stralende kids, tot nadenken aanzettende verslagen.... wow! Ik probeer me voor te stellen wat jullie voor een caleidoscoop aan emoties overbrengen en zelf meemaken, zeer heftig denk ik, in alle opzichten! Geniet en laat genieten! It's all in the moment!

    hartelijke groet,
    Ramon

    p.s.: En als er nog steeds wat te sponsoren valt qua donaties of spullen, laat maar horen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi stoere impro'ers!

    Wat gaaf om te lezen hoe het is, een wirwar van gave mooie moeilijke leerzame hete en geweldige ervaringen! Ik ken Ghana dus kan me er iets bij voorstellen, en wens jullie dan ook heel veel van dit soort indrukken, zuig het allemaal op, het is een levenservaring, zowel voor jullie zelf als voor alle mensen die jullie tegenkomen op je reis.

    Miriam

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey kanjers

    Wat een ongelofelijk indrukwekkend avontuur en wat een goede dingen zijn jullie aan het doen! Heeel leuk om Frouke even live (met zuurstof tank op de achtergrond) te spreken, waren jullie woensdag toch nog n beetje bij ons ;)

    Bizar hoe je in een weekje tijd in zo'n compleet andere wereld kan verblijven. De tijd vliegt ongetwijfeld voor bij. Smaakt het al naar meer?

    Zet m op nog even en geef die lieve dropjes maar een dikke knuffel en nog veel entertainment :)

    Lfs Marloes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hey hardstikke gaaf jongens en meiden!

    Groet,

    Antoine

    BeantwoordenVerwijderen